Stichting Radio Norvicus

 Huisomroep voor WoonZorgcentrum Jeroen in Noordwijk

De historie: een terugblik op ruim 40 jaar luisterplezier

1974

Het ontstaan van Radio Norvicus voert terug naar het jaar 1974. In dat jaar worden de uitzendingen gestart in  Bejaardencentrum St. Jeroen en verpleeghuis Sole Mio in Noordwijk.

St

Programmamakers van het eerste uur zijn onder andere Klaus de Bes en Alex Broers.

De eerste programma's worden opgenomen in een zomerhuisje in de Henriëtte Roland-Holststraat in Noordwijk aan Zee. Voor foto’s uit deze periode verwijzen wij u naar het kopje ‘Het prille begin’.

          Alex achter de koppen klein                            

1975

Op vrijdag 13 (!) juni verschijnen Klaus de Bes, Alex Broers en Frans van Houten voor notaris Pasma om de oprichtingsakte van Stichting Radio Norvicus te laten passeren. De omroep is nu officieel een feit.

1976

Als het zomerhuisje een andere bestemming krijgt, wordt het voor Radio Norvicus tijd om uit te kijken naar een andere studiolocatie. Er komt een nieuwe ruimte beschikbaar in het gemeenschapshuis ‘De Kuip’ in Noordwijk-Binnen. Radio Norvicus neemt haar intrek in een voormalige kleedkamer naast het grote podium in de toneelzaal. Met een druk op de knop van een bandrecorder opent de burgemeester van Noordwijk, Mr. J.M. Bonnike, op vrijdag 9 april 1976 officieel de kersverse studio van Radio Norvicus.

                                 

Door middel van diverse acties en een donatie van het Anjerfonds wordt Radio Norvicus in staat gesteld nieuwe apparatuur aan te schaffen en daarmee de kwaliteit van de programma's te verhogen. Uit deze tijd stamt het dichtbeluisterde programma ‘Strandjutten’ met gevarieerde muziek gepresenteerd door Klaus de Bes.

                               jinglecassette 1976

1977

Begin 1977 worden de aktiviteiten van Radio Norvicus overgenomen door een drietal nieuwe gezichten: Erich Tromp (tot 2002 voorzitter van Stichting Radio Norvicus), Frits Jepkes en Ruud van den Berg.

Het is in dit jaar dat de programma’s ‘Doe meer met muziek’ en ‘Klassiek Intermezzo’ het levenslicht zien. Radio Norvicus heeft haar draai gevonden en steeds meer bewoners van Jeroen stemmen op woensdagmiddag af op de wekelijkse uitzending van de omroep. Lichte en klassieke muziek wisselen elkaar af, terwijl menige cabaretavond in Jeroen wordt opgenomen en uitgezonden.

1979

Op 18 augustus van dit jaar neemt Radio Norvicus voor het eerst deel aan de evenementenmarkt voor Boven Volta. Vanuit een als studio ingerichte vrachtwagen zendt Radio Norvicus haar programma uit in Jeroen. Presentatie Ruud van den Berg en Peter Brouwer, techniek Erich Tromp, Bert van der Zwan en Kees van Eijk.

               

In de loop van 1979 pakken zich echter donkere wolken samen boven Radio Norvicus. Gemeenschapshuis De Kuip wordt drastisch verbouwd en voor Radio Norvicus is er geen ruimte meer.  In april verhuist de omroep tijdelijk naar de Maatschappij Zeebad in de voormalige Duinoordschool in Noordwijk aan Zee. Als in het najaar echter de windschermen van het strand terugkomen is er geen ruimte meer beschikbaar en moet Radio Norvicus haar uitzendingen op 1 oktober noodgedwongen staken. Het wordt stil op de huisradio van Jeroen. Het doek dreigt voor Radio Norvicus definitief te vallen.

1980

Na vier maanden van kloppen op alle politieke en ambtelijke deuren van Noordwijk komt de omroep, met name door de hulp van het gemeenteraadslid A. E. Admiraal, op 16 februari 1980 terug in de lucht. Ditmaal vanaf de zolderverdieping van de oude Wilhelminaschool in de Wilhelminastraat.

Wilhelminaschoolgebouw-voor                         

Met subsidie van de gemeente Noordwijk en met medewerking van de gelijknamige Scouting Norvicus maakt Radio Norvicus met een groot aantal nieuwe medewerkers een doorstart. Met live-uitzendingen vanuit het Bollenbad en vanaf de Boven-Voltamarkt presenteert de omroep zich aan de Noordwijkse bevolking.

                          Boekje-Evenementenmarkt-198             

Inmiddels wordt in de oude Wilhelminaschool druk gewerkt aan de studio. De ruimte wordt geheel geschilderd en door de gratis vloerbedekking van woninginrichtingbedrijf Berg & Berg uit Hillegom zitten de medewerkers ook niet meer op de kale planken. Naast muziekprogramma’s brengt Radio Norvicus ook de actualiteit bij haar luisteraars thuis. Bekende Nederlanders als politicus Jan Terlouw en minister De Koning nemen plaats achter de Norvicus microfoon.

In het najaar krijgt Radio Norvicus een zusje. Enkele medewerkers van de omroep richten Radio Bollenstreek op. Op 23 oktober gaat de eerste uitzending de lucht in voor verzorgingstehuis Munnekeweij in Noordwijkerhout.

        1981

Op 1 februari 1981 wordt het eerste exemplaar van het SJC-Voetballied door burgemeester Bonnike aan Radio Norvicus overhandigd. Vanaf het SJC-veld verzorgt Radio Norvicus een reportage. Deze is, ontdaan van de muziek, te beluisteren in ons menu “Fragmenten”.

SJC-voetballied                        Doosje SJC voetballied  

In de zomer van dit jaar vindt in het Lido een ander spektakel plaats: het ‘Noordwijks Zomerfestival’. Aad Kapel presenteert een geweldige avond met een keur aan Egerländerkapellen. Radio Norvicus maakt opnamen en zendt het festival uit in Jeroen.

1982

Radio Norvicus start haar uitzendingen in dienstencentrum Puykendam in Noordwijkerhout. Presentator Aad Meijer presenteert wekelijks zijn verzoekplatenprogamma.

1983

Op 9 juli 1983 slaat Radio Norvicus haar tent op aan de Voorstraat in Noordwijk voor een live-uitzending vanaf de evenementenmarkt voor Boven Volta.

1984

Op 22 september  wordt de evenementenmarkt voor Boven Volta gehouden. Radio Norvicus maakt een rechtstreekse uitzending vanaf het terras van Hotel Hof van Holland in de Voorstraat. De obers hebben het de hele middag druk met het pendelen tussen de telefoon en het terras, want vele bewoners van Jeroen vragen telefonisch verzoekplaten aan.

Hof van Holland klein

1986

De studio van Radio Norvicus wordt drastisch verbouwd. Door de bouw van een spreekcel wordt de technische ruimte gescheiden van de presentatieruimte.

1987

Wegens bezuinigingen in verzorgingstehuis Munnekweij wordt Radio Norvicus gedwongen haar uitzendingen in dit huis te staken. Ondanks vele brieven van bewoners neemt de omroep in februari van dit jaar afscheid van haar luisteraars in Noordwijkerhout. Aan zeven jaar luisterplezier komt een einde.

1993

Eind 1993 valt het doek voor de Oude Wilhelminaschool. Het zal weliswaar nog ruim een jaar duren voor het gebouw onder de slopershamer komt, maar Radio Norvicus moet omzien naar een andere studioruimte. De kerstuitzending van 1993 is het laatste programma dat in de Wilhelminaschool wordt opgenomen. Na bijna 14 jaar van opknappen en verbouwen wordt de studio definitief ontruimd .

collage ontmanteling web

1994

Omdat Radio Norvicus zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot de huisomroep voor Woonzorgcentrum Jeroen schiet dit huis te hulp en biedt de omroep een nieuwe studioruimte aan. Medio januari 1994 worden de uitzendingen hervat vanuit de nieuwe studio.

Doordat de omroep haar activiteiten nu binnen de muren van Jeroen heeft, wordt de band met de luisteraars nog verder versterkt. Veel bewoners brengen tijdens de programma’s een bezoekje aan de studio. Sommige luisteraars komen wekelijks op de koffie en een enkeling levert wekelijks een bijdrage aan het programma. Veel bewoners stellen hun platen beschikbaar aan Radio Norvicus, waardoor de discotheek in een mum van tijd  uitgroeit tot ruim drieduizend lp’s , cassettes en cd’s.

                                                                                                       Ruud-in-de-nieuwe-studio

Doordat de omroep haar studio nu in Jeroen heeft, wordt het ook een stuk gemakkelijker om live-uitzendingen vanuit de recreatiezaal te verzorgen. Zo worden nog meer bewoners bij de activiteiten van Radio Norvicus betrokken.

1999

In 1999 wordt de studio van Radio Norvicus gemoderniseerd. Met steun van het bedrijfsleven worden de oude Revox bandrecorders vervangen door moderne mini-disc apparatuur. Op 5 juni 1999 verzorgt de omroep tijdens de vakantieweek van Jeroen een zomerse live-uitzending in de grote zaal ‘De Ontmoeting’. Deze is speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt in ‘Grand Café Dorpsblik’.

Tijdens deze gezellige uitzending wordt de nieuwe apparatuur officieel in gebruik genomen.

 

Kort na deze live-uitzending meldt Radio Norvicus zich ook op het internet. In de maand juli is de eerste website van de omroep een feit. Een oproep aan de bezoekers van de website om grammofoonplaten beschikbaar te stellen resulteert in een mum van tijd in een verdubbeling van de discotheek tot maar liefst 6000 (!) platen. Een groot deel daarvan wordt gedigitaliseerd om voor de toekomst behouden te blijven. Inmiddels zijn alle computers millenniumproof gemaakt en is Radio Norvicus klaar voor het jaar 2000!

 

                                         image019                                                                                             

2000

In het jaar 2000 bestaat Radio Norvicus 25 jaar. Met het opnieuw uitzenden van programma's uit haar rijke historie kijkt de omroep terug op 25 jaar luisterplezier. Programma's en presentatoren uit het verleden zijn opnieuw te beluisteren. Het uitgebreide programma-archief bewijst zijn diensten en de tijd van toen herleeft. Op 16 september 2000 viert Radio Norvicus haar 25-jarig bestaan samen met haar luisteraars in Jeroen. Tijdens de open dag wordt in de recreatiezaal een gezellige live-uitzending gemaakt. De heer De Goede, directeur van Jeroen, feliciteert de omroep met deze mijlpaal en spreekt de hoop uit dat Radio Norvicus nog tot in lengte van dagen te beluisteren zal zijn.

          25 jarig bestaan                 image014       

Het jaar 2000 wordt traditiegetrouw afgesloten met de Top 30. De 30 meest aangevraagde platen van het jaar worden opnieuw gedraaid. Voor de zoveelste maal staat Jantje Smit op nummer 1 met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’. Een absolute topper in Jeroen!

 

Top 30 2000 (internet)                            

 

2001

Per 1 januari 2001 breidt Radio Norvicus haar zendtijd uit van 2 uur naar 2½ uur. Een nieuw programma doet zijn intrede: ‘Muziek met Martin’, drie kwartier lichte muziek gepresenteerd door Martin van Weeghel, terwijl de presentatie van ‘Doe meer met muziek’ in handen blijft van Ruud van den Berg.

Bloemencorso

Met themaprogramma’s rond het bloemencorso, Koninginnedag en het Eurovisie Songfestival haakt Radio Norvicus in op de actualiteit. In november van 2001 organiseert Jeroen de ‘Hollandse Week’ voor haar bewoners. Radio Norvicus besluit deze feestweek op zaterdag 10 november met een zeven uur durende marathonuitzending vanuit haar studio.

Naast haar Kerst- en oudejaarsprogramma’s zendt Radio Norvicus in de laatste week van dit jaar een themaprogramma uit rond het afscheid van de gulden en de introductie van de euro.

                                                              euro                           

2002

Het jaar 2002 begint feestelijk. Op 4 januari wordt het 25-jarig jubileum van presentator Ruud van den Berg gevierd met een feestelijke live-uitzending in Jeroen. Programmafragmenten en medewerkers uit het verre verleden zijn opnieuw te horen. De bewoners van Jeroen laten zich verrassen met de grote Norvicus Muziekbingo. Een feestelijke dag voor medewerkers en luisteraars.

Frits, Erich en Ruud

Ook deze zomer maken de programma’s ‘Doe meer met muziek’ en ‘Muziek met Martin’ weer plaats voor ‘Zomerradio’. Terwijl Martin allerlei zomerse aktiviteiten ontwikkelt, neemt Ruud, als reisleider, de luisteraars 13 weken lang mee naar allerlei vakantiebestemmingen. Op en top zomer op Radio Norvicus!

image004        

Het najaarsseizoen start voor Radio Norvicus met de introductie van een nieuw programma: ‘Koren op uw molen’ gepresenteerd door Hanneke Molenaar. Een programma met religieuze koormuziek dat eens in de drie weken wordt uitgezonden.

 

Er verandert nog meer op Radio Norvicus. Vanaf 6 december is de omroep niet meer ’s middags maar ’s morgens te beluisteren. Omdat er op de middagen steeds meer activiteiten worden georganiseerd verhuizen de programma’s naar een vroeger tijdstip.

Op 27 december organiseert Radio Norvicus in samenwerking met de activiteitenbegeleiding van Jeroen een muziekmiddag. Een live-uitzending vanuit de recreatiezaal van Jeroen met een gezellige muziekquiz, waar de bewoners in grote getale op af komen.

Webfoto 1(klein)          Webfoto 2 (klein)

Met de uitzending van de Top 30 van de meest gedraaide platen van het jaar sluit Radio Norvicus op 30 december met oliebollen en appelflappen het jaar 2002 af. Verrassende nummer één is ‘Cent mille chansons’ van Frida Boccara. Na jaren op één te hebben gestaan moet Jantje Smit dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats.

2003

Het jaar 2003 staat in het teken van het 30-jarig bestaan van Jeroen. Dit heugelijke feit wordt natuurlijk ook door Radio Norvicus uitgebreid gevierd. En wel met een feestelijke live-uitzending op zaterdag 29 maart. Met veel muziek en een gezellige TV-kwis trekt Radio Norvicus een volle zaal.

Achter de schermen is Radio Norvicus ondertussen druk bezig met vernieuwing en automatisering. Nóg meer en nóg betere programma’s maken is het streven van de omroep. Hierbij is een steeds grotere rol weggelegd voor de computer. Voor het bijhouden van het muziek- en programma-archief is de computer al ruim vijftien jaar niet meer weg te denken. Ook voor het conserveren van de grammofoonplatenverzameling wordt de computer ingezet. Platen die in de handel niet meer verkrijgbaar zijn worden op CD gezet om ze te behouden voor de toekomst.

Inmiddels wordt de computer ook steeds vaker benut voor het bewerken en monteren van de programma’s. Op deze manier wordt de kwaliteit van de uitzendingen wederom verbeterd.

Collage studio 2003 

De komst van presentatrice Gerda Buis in augustus van dit jaar, maakt het programma ‘Doe meer met muziek’ nóg gezelliger. Verzoekplaatjes bij een kopje koffie is het motto!

image034

Dat Radio Norvicus ook buiten Jeroen populair is bewijst het feit dat mensen uit het dorp bij voorkeur op vrijdagochtend op visite gaan in Jeroen om op die manier ook de uitzending van Radio Norvicus te kunnen beluisteren.

2004

De zomer staat voor een deel in het teken van het Europese kampioenschap voetbal in Portugal. Met een speciale uitzending wordt Jeroen in de Oranjestemming gebracht. Het jaar wordt opnieuw besloten met de Norvicus Top 30. Het lukt Frans Bauer nog steeds niet om Jantje Smit in populariteit te verslaan. Wederom staat Volendamse Jan op nummer 1.

          Ruud in Aveiro

Inmiddels valt na de Duinoordschool (Zeebad) en de Oude Wilhelminaschool inmiddels de derde voormalige studio van Radio Norvicus onder de slopershamer: in juni gaat gemeenschapshuis ‘De Kuip’ tegen de vlakte.

30 JAAR2005

luisterplezier ! 

 

Dit jaar bestaat Radio Norvicus 30 jaar. Dat wordt gevierd met extra programma’s in Jeroen. Gedurende het hele jaar worden op de dinsdagochtend programma’s uit de tijd van toen opnieuw uitgezonden. Voorbeelden hiervan zijn: de eerste uitzending vanuit de Oude Wilhelminaschool in 1980, de evenementenmarkten van 1980, 1984 en 1986, de opening van de tentoonstelling ‘Noordwijk rond de eeuwwisseling’ in de jaren 80 in Jeroen en diverse uitzendingen uit de jaren 70, 80 en 90.

De stemmen van oud-presentatrices als Greet Barnhoorn, Corine de Haas, Ineke van der Meulen, Thea Wijnands, Agnita Bunt en Jeanette Klein-Velderman klinken opnieuw door Jeroen in programma’s die werden opgenomen door technici als Erich Tromp, Peter Hamming, Rob Scheltens, Bert van der Zwan en Rob Meijer.

Op 1 oktober is het groot feest in Jeroen. Met een feestelijke live-uitzending viert de omroep haar 30-jarig bestaan met de luisteraars. Herinneringen aan vervlogen tijden worden opgehaald, vrolijke muziek en muzikale kwisvragen wisselen elkaar af.

image016

Het is die dag dubbel feest, want Kees van Eijk wordt in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig jubileum als technicus bij Radio Norvicus. Kees begon voor Stichting Radio Norvicus op 1 oktober 1980 als opnametechnicus bij Radio Bollenstreek. Dit zusje van Radio Norvicus verzorgde destijds uitzendingen in verzorgingstehuis Munnekeweij in Noordwijkerhout.

image012

Voor een fotoverslag van deze feestelijke dag verwijzen wij u naar het kopje ‘30-jarig bestaan’.

Rond de feestdagen zendt Radio Norvicus gedurende anderhalve week totaal zestig uur uit. Vlak voor en tijdens de kerst wordt Jeroen ondergedompeld in vrolijke kerstklanken.

Om de dertigste verjaardag van Radio Norvicus nog wat extra luister bij te zetten, wordt in de laatste week van het jaar een groot aantal programma’s uit het verleden opnieuw uitgezonden. Jeroen beleeft opnieuw de grote evenementenmarkten voor Boven-Volta, de uitreiking van de eerste SJC-voetbalplaat en het 5-jarig bestaan van het Bollenbad op 31 mei 1980. Ook de ‘Norvicus Muziekdag’ uit 2001 wordt nog eens in zijn geheel uitgezonden. De hele week schalt het geluid van Radio Norvicus van ’s morgens half tien tot ’s middags vijf uur door Jeroen.

Daarnaast wordt op 31 december de Top 30 van de meest gedraaide platen in 2005 uitgezonden. De nummer één van dit jaar is ‘Per spoor’ van Guus Meeuwis. Jantje Smit duikelt van de eerste plaats naar nummer acht en ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer stijgt van de tiende naar de negende plaats.

Frans Bauer

2006

Het jaar 2006 wordt ingeluid met alweer een Top 30. Deze keer de dertig meest gedraaide platen van 1995 tot en met het jaar 2005. Dit programma vormt de afsluiting van de viering van ’30 jaar Radio Norvicus’. Voor een overzicht van alle Radio Norvicus Top 30 lijsten, verwijzen wij u naar het kopje ‘Top 30 lijsten’.

Aan het begin van dit jaar is het wederom tijd voor een feestje. Het programma ‘Muziek met Martin’ viert zijn eerste lustrum. In april is er al weer koffie met gebak. Kees van Eijk en Ruud van den Berg zitten dan dertig jaar in ‘het vak’. In april 1976 begonnen zij bij ‘Radio Boterbloem’ in Hillegom, waar zij gedurende enkele maanden programma’s maakten voor Bejaardencentrum Bloemswaard. In januari 1977 maakte Ruud de overstap naar Radio Norvicus, terwijl Kees in dienst trad bij Radio De Zonnestraal voor Bejaardencentrum Schalkweide in Haarlem.

                image007 Martin  

 

Op vrijdag 14 april 2006 heeft Radio Norvicus na 25 jaar wederom de primeur van een rasechte voetbalkraker. Vooruitlopend op de naderende WK  voetbal in Duitsland is Dirk Pieter van Leeuwen te gast in de studio om de single ‘Fussballes’ van de formatie van Ab Berehap te promoten. Op Koninginnedag 29 april  is Ab met zijn groep van de partij op Grentpop in Noordwijk aan Zee.

DP                           hoesweb

 

In december verhuist Jeroen wegens renovatie en nieuwbouw van de vertrouwde lokatie in Noordwijk naar een tijdelijk onderkomen, het oude Munnekeweij aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout. De studio van Radio Norvicus verhuist naar het kantoorpand van Valent in de Kerkstraat in Noordwijkerhout. De eerste uitzending vanuit de nieuwe studio is het kerstprogramma op 24 december. Onder het kopje “De verhuizing” ziet u foto’s van deze operatie.

 

Studio Noordwijkerhout.JPG

 

DSCF0242                   DSCF0646

2007

Vanaf juni zijn de uitzendingen van Radio Norvicus ook via het internet te beluisteren. Hiermee stelt de omroep familieleden en vrienden van bewoners van Woonzorgcentrum Jeroen in de gelegenheid mee te luisteren.

Op 2 november 2007 is het de ‘Nationale dag van de huisomroep’. Radio Norvicus zendt op deze vrijdag van half tien ’s morgens tot vijf uur ’s middags uit vanuit haar studio in Noordwijkerhout. Op zaterdag 3 november is de omroep live aanwezig in de recreatiezaal van Jeroen. Daar worden gedurende de gehele dag gezellige programma’s gemaakt met enthousiaste medewerking van de bewoners.

DSCF5134(web)                      DSCF5140(web)

logo_ndvdh

 

2008

In juni wordt de studio omgebouwd van mono naar stereo. Vanaf nu zijn de programma’s van Radio Norvicus via de website in hifi stereo te beluisteren.

          Studio-Noordwijkerhout                   

 

In november van dit jaar is het alwéér tijd om de studio te ontmantelen en de apparatuur en geluidsdragers in verhuisdozen te pakken. Het gerenoveerde pand van Jeroen in Noordwijk is zover gereed dat de studio terugverhuisd kan worden. Onder het kopje ‘Video’  in het hoofdmenu zijn filmpjes te zien van de de laatste uitzending vanuit de studio in Noordwijkerhout en de voorbereiding van de verhuizing terug naar Noordwijk.

2009

Gedurende de maanden januari en februari zendt Radio Norvicus niet uit. Op de eerste verdieping van het gerenoveerde woonzorgcentrum Jeroen in Noordwijk wordt keihard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe studio.

           

 

Aangezien Jeroen nu beschikt over een huisradioinstallatie met vier afzonderlijke kanalen kan Radio Norvicus haar zendtijd drastisch uitbreiden. De omroep heeft nu haar eigen kanaal.

Op vrijdag de 13e (!) maart komt Radio Norvicus terug in de lucht met dagelijkse uitzendingen van 9 uur ’s morgens tot 12 uur ’s middags. Martin van Weeghel en Ruud van den Berg presenteren samen het openingsprogramma.

Achter de schermen wordt echter al weer hard gewerkt aan een nieuwe zendtijduitbreiding. Met ingang van 1 oktober is Radio Norvicus dagelijks te beluisteren van half 10 ´s morgens tot 3 uur ´s middags.

2010

Aan het begin van dit jaar wordt het programmateam van Radio Norvicus uitgebreid met technicus Peter Onderwater en presentator Klaus de Bes. Klaus was in 1975 een van de oprichters van Radio Norvicus  en oude tijden herleven dan ook als zijn programma ‘Strandjutten’ nieuw leven wordt ingeblazen.

                 

 

In november neemt Radio Norvicus een nieuw mengpaneel in gebruik. Een geschenk van autobedrijf Diesveld Mobiel uit Noordwijkerhout. Tijdens een feestelijke uitzending stelt eigenaar Gerard Diesveld het paneel officieel in gebruik. Diesveld Mobiel sponsorde Radio Norvicus al eerder in 1999 met een mini-disc recorder.

                              

 

2013

De zendtijd van Radio Norvicus wordt opnieuw uitgebreid. Op de donderdag is de omroep nu tot 9 uur in de avond te beluisteren.

2014

Op zaterdag 5 april viert Radio Norvicus haar 40-jarig uitzendjubileum samen met haar luisteraars tijdens een feestelijke live uitzending vanuit de recreatiezaal ‘De Ontmoeting’. De bewoners van Jeroen hebben zelf een prachtig nostalgisch programma samengesteld en kondigen zelf hun favoriete muziek aan.

Ter gelegenheid van dit feestelijke jubileum wordt tevens een fototentoonstelling van veertig jaar Radio Norvicus geopend in het atrium van Jeroen.

                  

 

Aan het eind van dit feestelijke jaar wordt Radio Norvicus in het zonnetje gezet. Op 10 december worden tijdens een feestelijke avond in theater De Muze de vrijwilligersprijzen uitgereikt. Radio Norvicus mag de derde prijs (een cheque ter waarde van  € 500,00) in ontvangst nemen.

 

                  

2015

Op vrijdag 29 mei breidt Radio Norvicus opnieuw haar zendtijd uit. De omroep is nu elke dag van ’s morgens half negen tot ’s avonds zes uur te beluisteren. Op de donderdag is het nog steeds koopavond en zijn de programma’s tot negen uur ’s avonds in de lucht.

2016

Eind 2016 is er wederom een feestje te vieren. Presentator Ruud van den Berg viert zijn 40-jarig jubileum bij Radio Norvicus. Al 40 jaar lang zit hij achter de microfoon tijdens zijn programma ‘Doe Meer Met Muziek’.  Tijdens een feestelijke avond in De Muze ontvangt hij hiervoor een ’Bemoedigingsprijs’.

 

 Foto: Willem Krol

 

wrapper_home.jpg